ANNA BADOWSKAREJESTRACJANOWOŚĆKATALOG80 dni 11 kg mniejNUTRICODE suplementy dietyPERFUMY DAMSKIEZAPACHY MĘSKIEINTENSEPHEROMONEUTIQUEMAKIJAŻ KROK PO KROKUFOR HOMETELEFONY W FM Produkty damskie Produkty męskie Make Up, Hair, Body & SPAProdukty dla domuKawa i Herbata AURILE Zostań dystrybutorem O firmie FM GROUP Kontakt
727-922-702
anna-fm@wp.eu

Anna Badowska

Wrocław, Wysoka, | woj. dolnośląskie

www.anna-wroclaw.dystrybutorfm.pl

Kawa i Herbata AURILE oraz akcesoria

HERBATA AURILE

EUPHORIA GREEN TEA
Cena: 22.90 PLN
Pojemność: 75 g
EUPHORIA GREEN TEA

Herbata zielona Gunpowder

Nasza zielona herbata z gatunku Gunpowder pochodzi z chińskiej prowincji Zhejiang. Nazwa gatunku nawiązuje do wyglądu herbaty, której listki, zwinięte ciasno w małe kuleczki, przypominają kształtem proch strzelniczy. Po zalaniu gorącą wodą zwinięte listki rozprostowują się, kilkukrotnie zwiększając swoją objętość. W przypadku zielonej herbaty bardzo istotny jest staranny proces jej przetwarzania. Świeżo zerwane listki nie są poddawane fermentacji, tylko szybkiemu suszeniu. Dzięki temu herbaciany napar zachowuje swój naturalny, zielono-słomkowy kolor, lekko słodki smak oraz bogaty aromat z delikatnie dymną nutą.

Gatunek: zielona Gunpowder

Pochodzenie: Chiny, prowincja Junnan

Składniki wzbogacające:
- werbena,
- trawa cytrynowa,
- skórka z cytryny,
- płatki słonecznika.

Aromat: cytrynowy

Smak: zielny, z lekką nutą cytrusową

Kolor naparu: złocisto-zielony

Pakowanie: folia + zewnętrzny kartonik

Wskazówki dotyczące przygotowania: aby zachować naturalny aromat herbacianych liści, należy zalewać herbatę  wodą o temperaturze 75-85°C. Najlepiej używać czajniczków lub zaparzaczy, które pozwalają na swobodne rozwijanie się liści (po zalaniu gorącą wodą liście zwiększą swoją objętość). Do naczynia należy wsypać po jednej łyżeczce herbaty na filiżankę, zalać gorącą wodą (ok. 150 ml na filiżankę) i zaparzać przez 2 do 3 minut. Przed podaniem zaleca się oddzielenie naparu od liści. Parzenie herbaty zielonej do 3 minut nadaje jej właściwości pobudzające, powyżej tego czasu – odprężające i relaksujące.

HAPPINESS OOLONG
Cena: 29.90 PLN
Pojemność: 75 g
HAPPINESS OOLONG

Herbata niebieska

Herbata liściasta z dodatkiem czarnej porzeczki oraz naturalnymi aromatami: waniliowym i brzoskwiniowym.
Wyśmienity, głęboki smak i tajemnicza, lekko szmaragdowa barwa herbaty Oolong rodzą się w procesie półfermentacji liści. Aromatyczny napar uwodzący nutami czarnej porzeczki zawiera korzystne dla zdrowia polifenole.

Gatunek: niebieska Oolong

Pochodzenie: Chiny, prowincja Fujian

Składniki wzbogacające:
liofilizowana czarna porzeczka.

Aromat: waniliowo-brzoskwiniowy

Smak: zielny, ze słodką nutą waniliowo-brzoskwiniową

Kolor naparu: złocistozielony

Pakowanie: folia + zewnętrzny kartonik

Wskazówki dotyczące przygotowania: aby zachować naturalny aromat herbacianych liści, należy zalewać herbatę wodą o temperaturze około 95°C. Najlepiej używać czajniczków lub zaparzaczy, które pozwalają na swobodne rozwijanie się liści.
Do naczynia wsypać po jednej łyżeczce herbaty na filiżankę, zalać gorącą wodą (ok. 150 ml na filiżankę), po czym parzyć przez 1 do 2 minut. Przed podaniem zaleca się oddzielenie naparu od liści. Poleca się picie
herbaty Oolong bez dodatku cukru.

Waga: 75 g
Skład recepturowy: herbata Oolong, czarna porzeczka liofilizowana*, aromat waniliowy, aromat brzoskwiniowy.

HARMONY BLACK TEA
Cena: 19.90 PLN
Pojemność: 75 g
HARMONY BLACK TEA

Herbata czarna Yunnan

Herbata czarna Yunnan z dodatkiem kwiatów hibiskusa, kwiatów jaśminu, płatków nagietka oraz suszoną żurawiną i naturalnym aromatem brzoskwiniowym

Gatunek: czarna Yunnan

Pochodzenie: Chiny, prowincja Junnan

Składniki wzbogacające:
- kwiaty hibiskusa,
- kwiaty jaśminu,
- płatki nagietka,
- suszone owoce żurawiny.

Aromat: brzoskwiniowy

Smak: intensywny, wyrazisty, z nutą owocową

Kolor naparu: złocistopomarańczowy

Pakowanie: folia + zewnętrzny kartonik

Wskazówki dotyczące przygotowania: aby zachować naturalny aromat herbacianych liści, najlepiej zalewać herbatę wodą o temperaturze około 95°C. Najlepiej używać czajniczków lub zaparzaczy, które pozwalają na swobodne rozwijanie się liści. Do naczynia wsypać po jednej łyżeczce herbaty na filiżankę, zalać gorącą wodą (ok. 150 ml na filiżankę), po czym parzyć przez 2 do 3 minut. Przed podaniem zaleca się oddzielenie naparu od liści. Parzenie herbaty czarnej do 3 minut nadaje jej właściwości pobudzające, powyżej tego czasu – odprężające i relaksujące.

JOY RED TEA
Cena: 21.90 PLN
Pojemność: 75 g
JOY RED TEA

Herbata czerwona Pu-erh

Wyśmienita czerwona herbata z dodatkiem suszonych owoców wiśni i aronii oraz delikatnych płatków róż, której bogaty aromat znakomicie przeplata się z subtelną nutą wiśni. Zawiera między innymi dobrze przyswajalny naturalny selen, witaminę E i cenne flawonoidy.

Gatunek: czerwona Pu-erh

Pochodzenie: Chiny, prowincja Junnan

Składniki wzbogacające:
- suszone owoce wiśni,
- suszone owoce aronii,
- płatki róż.

Aromat: soczystych wiśni

Smak: intensywny, korzenny, z nutą wiśni

Kolor naparu: ciemnoczerwony

Pakowanie: folia + zewnętrzny kartonik

Wskazówki dotyczące przygotowania: Aby zachować naturalny aromat herbacianych liści, należy zalewać herbatę wodą o temperaturze 96°C. Najlepiej używać czajniczków lub zaparzaczy, które pozwalają na swobodne rozwijanie się liści. Do naczynia należy wsypać po jednej łyżeczce herbaty na filiżankę, zalać gorącą wodą (ok. 150 ml na filiżankę), po czym parzyć przez 3 do 5 minut. Przed podaniem zaleca się oddzielenie naparu od liści. Jeśli to tylko możliwe, zaleca się spożywanie herbaty bez dodatku cukru.

NOBLE EARL GREY
Cena: 24.90 PLN
Pojemność: 75 g
NOBLE EARL GREY

Herbata czarna

Herbata liściasta z dodatkiem naturalnego olejku bergamotowego, płatków bławatka, skórki pomarańczowej i mirtu cytrynowego.
Z połączenia czarnej herbaty Ceylon z naturalnym olejkiem bergamotowym z Włoch, skórką pomarańczową, płatkami bławatka i mirtem cytrynowym powstała unikalna cytrusowa wariacja na temat klasycznej herbaty Earl Grey. Baza tego szlachetnego napoju pochodzi ze Sri Lanki, gdzie herbaciane listki rozwijają pełnię swojego smaku, a następnie w procesie fermentacji nabierają wyrazistego charakteru, tak cenionego przez wielbicieli Earl Grey.

Gatunek: czarna Ceylon

Pochodzenie: Sri Lanka, prowincja Sabaragamuwa

Składniki wzbogacające:
- mirt cytrynowy,
- skórka pomarańczowa,
- płatki bławatka.

Aromat: bergamotowy

Smak: wyrazisty, z charakterystyczną nutą cytrusową

Kolor naparu: złocistopomarańczowy

Pakowanie: folia + zewnętrzny kartonik

Wskazówki dotyczące przygotowania: aby zachować naturalny aromat herbacianych liści, należy zalewać herbatę wodą o temperaturze około 95°C. Najlepiej używać czajniczków lub zaparzaczy, które pozwalają na swobodne rozwijanie się liści.
Do naczynia wsypać po jednej łyżeczce herbaty na filiżankę, zalać gorącą wodą (ok. 150 ml na filiżankę), po czym parzyć przez 2 do 3 minut. Przed podaniem zaleca się oddzielenie naparu od liści. Parzenie herbaty czarnej do 3 minut nadaje jej właściwości pobudzające, powyżej tego czasu – odprężające i relaksujące.

Waga: 75 g

Skład recepturowy: herbata czarna Ceylon, olejek bergamotowy, skórka z pomarańczy, mirt cytrynowy, płatki bławatka.

SERENITY WHITE TEA
Cena: 23.90 PLN
Pojemność: 30 g
SERENITY WHITE TEA

Herbata biała Pai Mu Tan

Szlachetna biała herbata powstaje z nierozwiniętych herbacianych pączków i pierwszych listków, pokrytych jeszcze srebrnym puszkiem, zrywanych w chińskiej prowincji Fujian. Przez wieki uchodziła za herbatę cesarzy. Piękna, poetycka nazwa rzadkiego gatunku Pai Mu Tan oznacza „białą piwonię”. To najmniej przetworzona ze wszystkich gatunków herbat – dla uzyskania niepowtarzalnego aromatu wystarczy proces więdnięcia i suszenia liści. Dzięki temu powstaje napar o aksamitnym, lekko słodkim, kwiecistym smaku, bogaty w witaminy A i E oraz polifenole.

Gatunek: biała Pai Mu Tan

Pochodzenie: Chiny, prowincja Fujian

Składniki wzbogacające:
- płatki róż.

Aromat: naturalny, herbaciany (niearomatyzowana)

Smak: łagodny, świeży, z nutą kwiatową

Kolor naparu: jasnożółty

Pakowanie: folia + zewnętrzny kartonik

Wskazówki dotyczące przygotowania: aby zachować naturalny aromat herbacianych liści, najlepiej zalewać herbatę wodą o temperaturze 70-85°C. Najlepiej używać czajniczków lub zaparzaczy, które pozwalają na swobodne rozwijanie się liści. Do naczynia należy wsypać po jednej łyżeczce herbaty na filiżankę, zalać gorącą wodą (ok. 150 ml na filiżankę), po zaparzać przez 7 do 9 minut. Przed podaniem zaleca się oddzielenie naparu od liści.


< Powrót